Hoe wat en waarom?

Hoe ben ik er toe gekomen om projecten in het buitenland te gaan doen?

Ik had een kinderatelier in Velp, waar kinderen tegen betaling allerlei leuke kunstzinnige cursussen konden volgen. Meestal waren het kinderen die al vele mogelijkheden hadden en ook al veel dingen deden op kunst en cultuur gebied. Zo kwam de gedachten dat ik mijn tijd en energie graag wilde geven aan kinderen die de mogelijkheid niet hebben om creatieve activiteiten te doen.

Toen… begon mijn zoektocht:

Ik ging in het asielzoekers centrum  in Velp met kinderen en volwassenen activiteiten doen.                         Via een advertentie kwam ik bij het bouwproject in Nicaragua. Op het festival Mundial in Tilburg kwam ik een stand van Wereldouders tegen. Wereldouders is de fondsenwerving in Nederland van de Latijns-Amerikaanse organisatie : Nuestros Pequeños Hermanos (NPH) , die weeshuizen heeft in 9 landen.  http://www.wereldouders .nl

Met Stanneke die bij Wereldouders  de vrijwilligers begeleidde had ik direct een klik. Tom en Lenny Sprey hadden een donatie gedaan aan wereldouders om te besteden aan educatie. Uit dat potje is twee maal mijn reis betaald. Tom en Lenny kwamen bij mij op beeldhouw workshop en ons contact groeide.

In 2006 deed ik met een groep mensen van de KWA (waar ik als docent werk) mee met een wedstrijd zandsculpturen maken. Voor het goede doel: weeskinderen, wonnen we € 2000,-  Ik werd gevraagd om in Bolivia zomeractiviteiten te doen met de kinderen en kreeg van Annie en Bas Ruitenberg           € 666,66 mee voor materialen. Zo werden langzaam aan mensen om me heen betrokken bij de projecten die ik deed.

Martha, de onderwijzeres in Nicaragua had ik beloofd ooit haar school te ondersteunen. Na vele acties om geld op te halen, zoals benefiet diners, olie lampjes maken en keramiek verkopen, zijn we in 2009 met z’n zessen naar Nicaragua gegaan. De stedenband organisatie Nederland-Nicaragua heeft een gedeelte van ons opgehaalde bedrag verdubbeld. Het was een geslaagd project en voor ons super bijzonder om mee te maken. Ter plekke hebben we vakmensen ingehuurd om een aantal zaken op de school te verbeteren zoals o.a nieuwe latrines, waarvoor een gat van 6 meter moest worden gegraven. Ook zijn er nieuwe dans kostuums gemaakt en muziek instrumenten gekocht en nog veel meer. Samen met de kinderen hebben we in elke klas een teken activiteit gedaan en samen met de onderwijzers muurschilderingen gemaakt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: