Mijn projecten Midden en Zuid Amerika

Maart 2000

Met een groep van 8 mensen uit Nederland geholpen met bouwen van huizen in Santa Maria in Nicaragua. Door de orkaan Mitch waren hele dorpen verdwenen. Dit project was vanuit het Nicaragua Komitée Nederland  georganiseerd. Zes weken, inclusief een taalcursus en 4 weken in Posoltega, geslapen  met Marica bij Martha een onderwijzeres. Met de groep hebben we een speeltuin neergezet en een feestelijke opening georganiseerd. Verder naast het beton vlechten, terrein schoonmaken en veel sjouwen van stenen.2000
2000 cementpad

Kerst 2001

Creatieve activiteiten in het weeshuis van NPH, in de zomerschool. Op het eiland Ometepe in Nicaragua. Vanuit Wereldouders , 6 weken. Met kinderen teken en schilder activiteiten gedaan.

2001 Wendy

zomerschool 2001

November 2003

Guatamala, 6 weken ondersteuning gegeven in een theater programma, decor bouwen en attributen gemaakt met de weeskinderen. Weeshuis van NPH.

2003

Zomer 2005

Dominicaanse republiek, weeshuis van NPH,  samen met dochter Sanne 4 weken meegedaan in het zomerprogramma. Het oudste meisje was ook 17 net als Sanne.

 

 

2005

2005 Sanne

 

 Januari 2007

Bolivia, pas opgericht NPH weeshuis, met alle kinderen in 4 weken in kleine leeftijdsgroep creatieve activiteiten gedaan. N.a.v de kleuren van de regenboog.

2007

Maart 2009

Met 5 vrouwen naar Nicaragua geweest. Evelien, Wilma,Ank, Anske en Annie. De basisschool in Posoltega van de onderwijzeres Martha ondersteund met verbouwingen, verbeteringen en diverse zaken / artikelen gekocht voor de school. Alles ter plekke gerealiseerd. Ook een bezoek gebracht aan het weeshuis van NPH en met de meisjes popjes gemaakt. Afronding van het project in Nicaragua op de basisschool en een watertank geplaatst, met de oudste kinderen een teken-programma gedaan in de klas.

 

2009 de6

2009 trommels

2009 school

Februari 2010

Afronding van het project in Nicaragua op de basisschool en een watertank geplaatst, met de oudste kinderen een teken-programma gedaan in de klas.

2010

Maart 2011

Samen met Wilma en Elle naar Matagalpa geweest in Nicaragua. Wilma had een grote donatie gedaan aan de organisatie: Familias Especiales diemensen met een beperking helpt. Van de donatie is de auto om de kinderen naar therapie te brengen  geheel gereviseerd.

2011 autistische jongen

fa
2011 paardentherapie

Mei 2013

Peru, met z’n achten. Conny, Tom, Lenny, Karin, Leo, Ank, Evelien en Wilma. Een theatergroep uitgenodigd om bij de weeskinderen van NPH op te treden. Dee StichtingHope bezocht en activiteiten gedaan met de kinderen.

2013 eten

2011 schoolreisje

Slaap-poppetjes gemaakt met kinderen uit Nicaragua.

Slaap-poppetjes gemaakt met kinderen uit Nicaragua.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: