Bezoek aan Lima.

[18-1 14:58] Nou dat was even een weekend met indrukken. Je komt binnen in het zuiden van Lima.Ik ging met een taxi naar het noorden, 45min. De wijk was echt anders, druk vol met mensen en activiteiten.

De pater was een vrijgevochten man

.IMG-20160118-WA0007

Deed wel de mis maar vond het eigenlijk allemaal bla bla. Had liever dat de mensen elkaar gingen begrijpen en respecteren etc.
Ben met hem meegegaan in zijn dagelijkse dingen. Zaterdag om 8 uur een mis beneden in de kerk en in de middag boven in een houten kerk.
Zondag weer naar de kerk toen zat de kerk bomvol. Gelukkig had de pater een fantastische woning groot met veel ruimte. Hij woont bij een familie in.

Het was allemaal anders dan in Nicaragua, er is hier ook zo weinig groen
Super druk op straat. De auto was kapot dus we gingen steeds met een motor taxi.

Hier zou ik niet kunnen wonen, voel me wel veilig maar er is teveel te zien. Weinig bedelende mensen, hebben wel vaak een werkje maar altijd weinig geld en is er geld dan is het zo op. Overleven dus, niet mooi. In Nicaragua is het allemaal vriendelijker, meer groen. Zo met de pater was leuk iedereen zegt gedag.       Ik heb veel moeten eten waar we op visite kwamen kreeg je eerst wat te eten. Zondag bij een gemeenschap op de berg geweest die wel hulp konden gebruiken. Watertanks en trappen aanleggen. dus veel cement hebben ze nodig. Pater Jan zegt: “Maak een plan van wat je nodig hebt met prijzen anders krijg je niets.”
Na de mis in de houten kerk ging de pater discussiëren over de politiek. Kwam hierop neer dat de mensen niet nadenken en zomaar wat stemmen.

IMG-20160118-WA0009
Het regent hier nooit, maar als dat gaat gebeuren dat schuift veel van de berg. Soms is hier een beetje reken mee gehouden. Dit is ook een aardbeving gevoelig gebied. Er wordt ook een verwacht omdat het al zo lang niet geweest is.
Aan de andere kant van Lima staan de huizen op de zand bergen. Hier is nog veel steen
Lima is de grootste stad in een woestijn. 10 miljoen inwoners.
IMG-20160118-WA0001

Ik ben blij dat de reis ook goed ging. Was laat terug gisteren in het donker. alle mensen waren naar het strand dus file.
De architectuur is hier super lelijk, van esthetiek hebben ze nog nooit gehoord.

Advertenties
%d bloggers liken dit: